FAQ

Hieronder vind u onze veel gestelde vragen.
Moest er toch nog een vraag onbeantwoord zijn, stuur ons dan gerust een mailtje.

 • Wanneer kan ik de grondopleiding AFF volgen?
  De data en beschikbare plaatsen kan je op onze kalender terugvinden.
 • Wanneer kan ik een tandemsprong maken?
  De data en beschikbare plaatsen kan je op onze kalender terugvinden.
 • Wat gebeurt er met mijn sprongafspraak als het slecht weer is?
  Bij wisselvallig weer bekijken we de dag zelf of het weer goed is om je sprong te maken. Indien het echt slecht weer is, krijg je ofwel de dag voordien of de dag zelf telefoon van ons om je duosprong te annuleren en eventueel een andere datum af te spreken.
 • Wanneer kan je spreken van goed weer?
  Er wordt niet gesprongen bij zware en lage bewolking of harde wind. We volgen dit kort op en wordt de dag zelf beoordeeld. Indien je twijfelt, kan je voor vertrek even bellen met ons of je duosprong zal doorgaan.
 • Is tandemspringen veilig?
  Tandemspringen is heel veilig. Dat komt omdat je met zeer ervaren instructeurs springt die elk jaar weer aan zware eisen moeten voldoen. Zij hebben de techniek om de sprong veilig uit te voeren en houden zich bovendien aan strakke opgelegde uitvoeringsregels.

  Verder beschikken wij over de modernste en veiligste uitrustingen die er zijn. Een tandemuitrusting bestaat uit een hoofdparachute en een reserve-parachute. Bovendien is elke uitrusting voorzien van een soort computer die in bijzondere gevallen het openen van de parachute van de instructeur automatisch overneemt. Instructeur en techniek zorgen daarom samen voor optimale veiligheid.
 • Hoeveel kost het?
  Een gedetailleerde prijslijst kan je hier terugvinden.
 • Hoe betaal ik?
  Je betaalt online met bankkaart bij reservatie of aankoop van een bon. Ter plaatse kan je cash of met bancontact betalen.
 • Wat moet ik aantrekken?
  Je krijgt van ons een jumpsuit en springbril. Je kan dan best geen rok of jurk aantrekken. Een T-shirt en broek zijn voldoende. In de winter raden wij aan om handschoenen aan te doen. Je kan best sportief schoeisel dragen, liefst met veters. dus best geen slippers of pumps.
 • Wordt er ook in de winter gesprongen?
  Wij houden een korte winterslaap tussen december en februari. In maart starten wij terug met de activiteiten. In het voor- en najaar liggen de temperaturen uiteraard wel wat lager. Daarom adviseren we je om handschoenen mee te nemen en jezelf hierop te kleden.
 • Kun je met contactlenzen of bril parachutespringen?
  Ja, je kan zonder problemen springen met contactlenzen (harde of zachte) te springen, we hebben springbrillen die we opzetten voor de vrije val.

  Wij hebben ook speciale springbrillen die over je eigen bril heen kunnen worden gedragen.
 • Wat is de minimum of maximumleeftijd om te springen?
  Voor duosprong is de minimumleeftijd 12 jaar mits je in het harnas past. Aan je AFF opleiding mag je beginnen het jaar dat je 16 jaar wordt en heb je een doktersattest nodig. Een maximumleeftijd om te springen is er niet.
  Wel is een cardiogram vereist vanaf +75 jaar.
 • Wat is het maximale gewicht voor de passagier?
  Het maximale toegestane gewicht is 95 kg.
 • Hoe lang duurt een tandemsprong?
  Om het wachten voor je zo kort mogelijk te maken, werken wij in 3 blokken die wij in een tijdspanne van 3u afwerken. We reserveren om 9u, 12u en 15u.

  Wij zijn steeds afhankelijk van de weersomstandigheden en leven helaas niet in het zonnige zuiden. Indien er teveel wind, wolken of regen mocht zijn, kan wachttijd oplopen. Reken dus op een aanwezigheid van ongeveer 3 à 4u.

  Als je aankomt begin je met de inschrijving en krijg je van ons een briefing van ongeveer 20 minuten. Ben je eenmaal aan de beurt dan word je opgeroepen en krijg je een jumpsuit, harnas en een springbril. Samen met je tandeminstructeur ga je naar het vliegtuig. De vlucht naar boven duurt ongeveer 20 minuten. Boven het vliegveld aangekomen springen jullie vastgekoppeld uit het vliegtuig. De vrije val en de glijvlucht onder de parachute duren zo'n 10 minuten tot de landing. Tot slot weer even omkleden en ontvangst van je film.
 • Moet ik voor AFF opleiding een afspraak maken?
  Voor de grondopleiding moet je inderdaad een afspraak maken, dat kan best via onze kalender . Indien je je verdere opleiding wil volgen, kan je op een zelf gekozen moment naar de club komen. Best even een telefoontje vooraf om te kijken of de weersomstandigheden gunstig zijn om te kunnen springen.
 • Kan een cameraman twee personen tegelijk filmen?
  Nee, dat is helaas niet mogelijk. Je krijgt je persoonlijke cameraman toegewezen. Hij filmt je op de grond, in het vliegtuig en je landing maar bovenal filmt hij ook je vrije val. Het is daarom voor de cameraman niet mogelijk om op twee plaatsen tegelijk te zijn.
 • Mag ik zelf mijn GoPro of smartphone meenemen?
  Het gebruik van GoPro of andere type camera door de passagier is om veiligheidsredenen niet toegestaan.
 • Mogen er toeschouwers komen?
  Natuurlijk, deze ervaring wil je graag met zoveel mogelijk mensen delen! Iedereen is van harte welkom!
 • Mag mijn hond mee?
  Honden zijn toegelaten maar moeten wel aan de leiband.
 • Kan ik iets eten of drinken op de dropzone?
  Bij brasserie ‘Den Buynderdijck’ kan je een hapje en drankje nuttigen. Met zijn groot terras heb je zicht op de landingszone!
 • Mag ik mezelf wat moed indrinken?
  Nee, het is niet toegestaan om te springen onder invloed van alcohol, zware medicijnen en/of andere geestverruimende middelen. Wij hanteren hiervoor een nultolerantie.